UNDER UPPBYGGNAD

söndag 7 oktober 2012

En förvandling



Spelar ingen roll att man lagar asgoda, och jättebra, middagar när man ändå alltid mår illa så fort man sätter sig till bords.



Så kan man ju inte ha det, tänkte vi och kavlade upp ärmarna.

Från detta:




Till detta:
 Tadaaaa!





Se så fint det blev! Nu ser maten lika god ut som den smakar :) Furubord är sannerligen inget för mig.

bild ett har jag lagat sötpotatis i ugn med färsbiffar i svampsås (egenplockade trattkantareller, mums!) 
På sista bilden bjöds det på en sallad med grillad kyckling och fetaost, med hemmagjorda tortillabröd gjorda av Pofiber istället för mjöl, MYCKET gott! 

Fyra tortillabröd: 
2dl ljummen mjölk
2 ägg
½dl riven ost
2msk fiberhusk
1,5 dl Pofiber
1tsk bakpulver
2 krm salt
olja

Till att börja med ska ugnen sättas på 200grader. Blanda sedan ihop ägg, ost och den ljumna mjölken. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i det blöta slasket. När du blandat ihop det hela till en deg ska du låta det stå och svälla i ungefär 10 minuter. 
Forma fyra bullar, lägg en åt gången på ett bakplåtspapper med plastfolie över. Tryck ut degen så gott det går med händerna till en rund cirkel, och avsluta med att kavla lite så att det blir tunna och fina "plattor". Pensla på lite olja och in i ugnen i 10 minuter! Man gräddar en i taget så det är ett litet projekt det här, men det blir så jävla bra slutresultat att det är värt varje sekund!   







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar